Falaise, Caen en Courseulles sur mer
Na het ontbijt vertrokken wij met de grote bus (met z'n allen dus) naar Falaise. Daar kregen wij een heus kasteel te zien en waanden we ons in de Middeleeuwen. Onze gids was niet gewend aan kletsende, giebelende jongeren en stak van wal met een saai verhaal. Na de tweede zaal hield hij het voor gezien en mochten we eindelijk zelf een kijkje nemen in het kasteel.
Daarna weer in de bus en dit keer onderweg naar Caen. Heerlijk om niet zelf te hoeven rijden en zo de verloren slaap weer in te kunnen halen. Mevrouw de Bruin lag zelfs in het gangpad te slapen. In Caen kregen we een lekkere picknick. Voor Yannah HET MOMENT om haar verloren slaap in te halen :) (zie foto). Toen gezellig met z'n negenen het centrum verkennen. We waren onderweg met echte shopaholics, dus veel cultuur hebben we niet gezien. Helaas heeft mevrouw de Bok geen tas gevonden....maar wel een lekker ijsje gegeten! Het was een superleuke middag met heerlijk weer!
Eenmaal terug in Courseulles kregen de leerlingen en wij een heerlijk stukje bloederige kip. Na het etenwas het tijd voor de ' Social evening'.3pm opendede show met 'Zoals wij zijn', daarna de Basken met een hippe klap-dans, daarna mochten we wederom genieten van het prachtige blokfluit/gitaar spel van onze Italiaanse vrienden. Enkele Franse leerlingen hadden een spel voorbereid, dit ging ook redelijk :) Daarna mocht Danissa 'Lost' zingen. Heel goed zoals ze dit deed, ook al voelde ze zich niet zo lekker. Sterker nog, het ging beter dan alle voorgaande keren!
Na de presentaties ging leerlingen in tweetallen aan het werk. Ze mochten kiezen uit 3 opdrachten:
1. Maak een portret van je partner (van een andere nationaliteit)
2. Interview je partner
3. Maak een krantenartikel over de laatste 2 dagen
De opdracht heeft mooie portretten opgeleverd en leuke interviews, maar bovenal:nieuwe vriendschappen.
Tot slot zongen we samen 'We are the world'. Na wat drinken gaven de Spaanse leerlingen een dansworkshop. Josje en Linda leerde de groep daarna 'de kabouterdans' . Dolle pret dus!
Vandaag complimenten voor de hele groep. Het zijn schatten! Maar speciaal complimenten voor Robin, die ontzettend zijn best doet om Spaans te leren. En hij leert zijn Spaanse vrienden ook Nederlands te spreken. Ze kunnen inmiddels in de andere taal patat bestellen: patattes por favor?
Voor 2 video's van het dansen:
http://www.youtube.com/watch?v=I1jutO6903I (de kabouterdans)