st. Vaast la Hougue

Vanmorgen vertrokken we om half negen met de bus naar st. Vaast la Hougue.Vanaf daar werden we per boot naar het eiland Tatihoe gebracht. Binnen 5 minuutjes waren we aan de overkant en toen kon het wachten beginnen. De gids zou ons pas 2 uur later een rondleiding geven. Genoeg tijd dus om even lekker weg te waaien of foto's te maken voor je profiel van facebook.

Onze gids had veel begrip voor de vermoeide leerlingen en begeleiders en gaf ons een versnelde rondleiding. Langs meeuwennesten, waar leven en dood toch wel errug dicht bij elkaar lagen...(zie foto's). Maar ook werd er veel verteld over de historie van het eiland: ' men dacht vroeger dat je beter werd als je even een paar maanden op een eiland ging wonen' Tot slot namen we een kijkje in het fort. Samen met een fort ver aan de andere kant van de zee een soort twintowers. Het eerste wat Yannah zei toe we in het fort kwamen: ' Ooooh, ik heb hier geen bereik!!!!' Wat wil je ook met die dikke muren.

Om 3 uur vertrok de boot richting haven, waar we weer opgehaald werden door de bus. 2 uur later waren we weer in Courseulles. Nu is het wachten op het eten, daarna misschien nog even naar het strand. Dan lekker naar bed! De planning is, om morgen tussen 7:00 en 7:30 te vertrekken. VROEG DUS!!!!